Mooi oud worden

De oorzaak van huidveroudering

Door ouder worden, weersinvloeden en UV-straling gaat onze huid achteruit. De celvernieuwing vertraagd en er wordt minder elastine en collageen aangemaakt. De huid wordt dunner er verliest haar elastisch vermogen. Huidveroudering, zoals pigment, rimpels en huidverslapping kan zichtbaar worden. U kunt dit proces niet stoppen maar de symptomen wel verminderen.

Wat kunt u zelf doen om het huidverouderingsproces te vertragen?

  • Drink voldoende water.
  • Bescherm je huid iedere dag tegen UVA en UVB straling.
  • Let op je voeding; eet veel groente, fruit, vezels, mager vlees en vis.
  • Gebruik minerale-make up (wij zijn fan van jane iredale!).
  • Reinig je gezicht 2x per dag en gebruik verzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype.

Huidverbeterende behandelingen met vitamine A

U kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen tegen huidveroudering. Wij werken met het DF Ionzyme apparaat van Environ. Dit apparaat brengt de actieve ingrediënten van een op uw huidconditie aangepast serum in de dieperliggende huidlagen waar het direct zijn werk kan doen. De intensieve serums bevatten onder andere een hoge dosis vitamine A (retinol), hyaluronzuur en peptiden. Afhankelijk van het probleem waar u aan wilt werken, zoals pigmentvlekken, huidverslapping of rimpeltjes maken we een keuze voor een serum en behandeling of kuur.

Huid- en lasertherapie tegen huidveroudering

Bij de huidtherapeut van Sense Mediq, gevestigd in hetzelfde pand als wij,  kunt u terecht voor een laserbehandeling. De laser schiet microscopische gaatjes in het onderhuidse bindweefsel. De huid gaat deze gaatjes opnieuw opvullen en doet dit door de aanmaak van extra collageen en elastine. Dit geeft een opvulling van de huid met een boost aan groeifactoren van cellen. Ook worden overtollige pigmentcellen door het lichaam opgeruimd en zwakke bloedvaatjes versterkt voor een beter doorbloeding van de huid. Omdat de opperhuid niet wordt beschadigd is de behandeling het hele jaar door, ook in de zomer, veilig.

Wij maken samen met de huidtherapeute graag een behandelplan op maat voor u. Bel 071 2402449 om een afspraak te plannen voor een gratis intake.