Pigmentvlekken

Hoe ontstaat pigment?

Pigment is een stof (melanine) die wordt gemaakt door pigmentcellen diep in de opperhuid. De opperhuid is de buitenste laag van de huid. Door zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe. De cellen verpakken pigment in kleine korrels en verplaatsen dit naar de bovenste laag van de opperhuid. Wanneer de pigmentkorrels in de bovenste laag zitten, zijn ze zichtbaar. Iedereen maakt pigment aan. Soms is de pigmentverdeling onregelmatig, waardoor er rode, gele, zwarte of bruine verkleuring van de huid ontstaat.

Pigmentvlekken komen zeer regelmatig voor en zijn vooral zichtbaar op delen die veelvuldig in de zon komen zoals het gezicht en decolleté. Naast alleen schade door de zon, spelen ook genetische aanleg en hormonale veranderingen, denk aan een zwangerschap of het gebruik van de anticonceptiepil, een rol. Tegenwoordig wordt er in de meeste gevallen gelukkig gezorgd voor goede zonbescherming, maar helemaal vermijden van (zon)licht blijft lastig. Ook in de winter is bijvoorbeeld een dagelijkse uva/uvb factor geen overbodige luxe.

Pigmentvlekken verwijderen met Environ Radiance+

De preventie en het herstel van pigmentvlekken is mogelijk, maar vereist een zeer evenwichtige formule van actieve ingrediënten die de vorming en verspreiding van melanine (pigment), de oorzaak van pigmentvlekken, tegengaan. Environ, het huidverbeterende merk waar wij in de salon mee werken, heeft zo’n formule ontwikkeld. Stoort u zich aan pigmentvlekken op uw gezicht en/of decolleté? Met het Radiance+ gamma van Environ kunnen wij zichtbare verschillen maken, zonder het gebruik van lasers (of ter onderhoud na een laserbehandeling). Environ is de pionier in het gebruik van hoge effectieve dosissen vitamine A (langzaam opgebouwd via een stappenplan) en antioxidanten. Hiermee helpt ze mannen en vrouwen al tientallen jaren aan een gezonde, mooie en jonger uitziende huid. Alleen al de vitamine A in de dagverzorging helpt zichtbaar tegen pigmentvlekken, maar de nieuwe Radiance+ lijn die hiernaast gebruikt kant worden zorgt voor nog beter en sneller resultaat.

Zichtbare resultaten na de behandeling van pigmentvlekken

pigmentvlekken voor behandeling

 

Wilt u iets doen aan uw pigmentvlekken? Tijdens een vrijblijvende intake geven wij u graag behandel- en productadvies.