De zomer is begonnen; be wise, antioxidise!

Door toenemende vervuiling, blootstelling aan de zon, roken, ongezond eten en stress ontstaan er moleculen die worden geoxideerd en elektrisch geladen: de zogenoemde “vrije radicalen”. Deze moleculen veroorzaken vroegtijdige veroudering en schade aan je huid. Ingrediënten die je huid beschermen tegen vrije radicalen, zoals vitaminen A, C en E (antioxidanten), zijn geen overbodige luxe in een goede dagelijkse verzorging, maar een absolute noodzaak.

Antioxidanten gel

Be wise, antioxidise! De Vita-Enriched Antioxidant Gel van Environ, rijk aan krachtige antioxidanten, werkt als een verdedigingssysteem tegen pollutie, beschermt de huid tegen externe en interne stressfactoren en herstelt de huidschade opgelopen door blootstelling aan zon.

Smeer Antioxidant Gel elke ochtend als serum onder je Environ moisturiser met vitamine A om je huid voor te bereiden op de zomerzon en gebruik hem ’s avonds als verkoelende aftersun voor je gelaat. Bewaar je Vita-Enriched Antioxidant Gel in de koelkast tijdens de warme periodes voor een meer afkoelend effect na zonnebaden.

Hydrationg oil capsules

Je huid voelt droger aan, ziet er vermoeid uit? De Vita-Antioxidant Hydrating Oil Capsules van Environ bieden een hydratatieboost met een hoge concentratie vitamines die de huid helpen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen zodat ze er opvallend frisser en energieker uitziet.

Breek elke avond een capsule open en breng de zijdezachte olie aan bovenop je Environ moisturiser met vitamine A. Kan op vakantie ook als nachtverzorging bovenop je Antioxidant Gel aangebracht worden.
Neem je het vliegtuig? De Vita-Antioxidant Hydrating Oil Capsules zorgen dat je huid ook goed gehydrateerd blijft in de extreem droge lucht op het vliegtuig.

Hydrating clay masque

Graag een egaal tintje? Verwijder dan regelmatig de dode huidcellen met Hydrating Clay Masque, vóór maar ook tijdens je zonvakantie. Denk niet dat je je zuurverdiend bruin kleurtje in één keer zal wegnemen. Integendeel, je huid krijgt haar mooie glans terug en zal egaler bruinen. Bovendien zullen je Antioxidant Gel en Hydrating Oil Capsules beter hun werk kunnen doen.

Start met het aanbrengen van je Pre-Cleansing Oil en masseer hier bovenop het Clay Masque (de hoeveelheid van een koffielepel) tot de crème transparant wordt. Daarna vermengen met water en afspoelen. Vervolg met je gebruikelijke Environ reiniger, toner en moisturiser met vitamine A.
Toch je zonnecrème niet voldoende gesmeerd, breng dan ’s avonds Hydrating Clay Masque in een dun laagje aan bovenop je Hydrating Oil Capsule of Environ moisturiser en ga er mee slapen. Je huid zal er ’s ochtends weer stralend uitzien.

Don’t forget!

Smeer elke ochtend je RAD SPF 15 of Alpha Day Lotion SPF15 op je gelaat en alle zones die aan zon blootgesteld worden. Ga je zonnebaden of ben je op vakantie, breng je zonnecrème dan om het anderhalf uur opnieuw aan.

Wist je dat?

Heb je last van zonneallergie of is je huid zongevoelig? Neem Skin Antioxidant, een huidsupplement van Advanced Nutrition Programme, reeds voor de zomer(vakantie) in om je huid voor te bereiden. De antioxidanten zullen je van binnenuit beter beschermen.

Antioxidanten voor on-the-go? Spray met Hydration Spray POMMISSTTM van jane iredale.