De oplossing voor schimmelnagels

Een schimmelnagel is te herkennen door oppervlakkige verkleuring, verdikken of loslaten van de nagel. Bij het niet behandelen van een schimmelnagel kan de nagelplaat verloren gaan.  Sense Mediq, de praktijk voor huid- en lasertherapie, gevestigd bij ons aan de Tramstraat,  werkt samen met het Radboud MC om een schimmelnagel te diagnosticeren. Een stukje van de nagel wordt opgestuurd naar het laboratorium waar wordt gekeken of er daadwerkelijk sprake is van een schimmel. Als u wordt doorgestuurd door uw (huis)arts dan worden deze kosten via uw zorgverzekeraar vergoed. Als er sprake is van een schimmel dan kan lasertherapie een uitkomst bieden. Een twee-staps laser breekt de buitenkant van de schimmelsporen waarna de schimmel verhit en gedood wordt. Als de schimmel gedood is dan kan de nagel gezond uitgroeien. Gemiddeld zijn er 4 behandelingen nodig.

Voorbehandeling pedicure

Alvorens te starten met de lasertherapie is het noodzakelijk de nagelplaat te verdunnen. Onze pedicure van kan dit voor u doen. Zij verzorgt desgewenst ook het onderhoud van de nagels en voeten na het laseren van de schimmelnagels.

Mooie verzorgde voeten binnen handbereik

Heeft u andere klachten aan uw nagels of voeten? Maak dan ook eens een afspraak bij de pedicure. Tijdens een behandeling worden de teennagels geknipt en gepolijst, de nagelriemen verzorgd en overtollig eelt en likdoorns verwijderd. Ook eventuele ingegroeide teennagels worden behandeld. Tot slot geniet u van een heerlijke verzorgende voetmassage.