Acne behandelen

“De probleemhuid, in medische termen ook wel acne genoemd, is een huidprobleem dat wordt veroorzaakt door mannelijke hormonen. Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen vanaf de puberteit optreden. Bij mannen verdwijnt acne meestal na de puberteit. Bij vrouwen kan het een probleem zijn dat een heel leven lang behandeld moet worden. Dit kan het zelfbeeld van zowel tieners als volwassenen enorm naar beneden halen.

Hoe ontstaat acne?

Een probleemhuid of acne is het gevolg van een overproductie van lipide, talg genaamd, die de huid voorziet van een beschermlaagje. Geslachtshormonen zijn de belangrijkste boosdoeners van deze huidaandoening. Overgevoeligheid aan mannelijke hormonen leidt tot een abnormale productie van talg en overtollige huidcellen (keratinisatie) in de talgfollikels. De talgfollikels zijn de kleine buisjes die de talg van de klier naar het huidoppervlak brengen. Dit veroorzaakt een ophoping en verstopping van de talgfollikels met zwarte of witte comedonen, infectie en uiteindelijk zichtbare puistjes. Soms blijven deze abcessen niet klein, maar groeien ze uit tot sterk ontstoken abcessen die kunnen leiden tot ernstige littekens.

Hierdoor spreekt het vanzelf dat voor een succesvolle aanpak van acne op lange termijn drie essentiële stappen vereist zijn:

  • talgproductie normaliseren
  • keratinisatie van de talgfollikels normaliseren
  • bijhorende bacteriën elimineren

Acne behandeling met Environ skincare

Hormonale schommelingen, stress, erfelijke aanleg en medicatie hebben invloed op de mate van acne. De behandeling is onder andere afhankelijk van de soort acne, de hevigheid en de plaats op het lichaam. Na meer dan 60 jaar van intensief medisch onderzoek werd aangetoond dat vitamine A de enige molecule is die in staat is om dit huidprobleem voorgoed te genezen of onder controle te houden. “Mensen met een probleemhuid zouden hun huid moeten verrijken met specifieke actieve stoffen zoals vitamine A, Australische tea tree olie en colostrum om hun huid te verbeteren.”
In de nieuwe Focus Care Clarity+ lijn van Environ zijn onder andere deze ingrediënten in de beste formule samengesteld. De salonbehandelingen in combinatie met het gebruik van de verzorgingsproducten voor thuis zorgen voor het beste resultaat.

Gebruik van Skin Accumax supplementen tegen acne

Naast Environ zetten wij ook met succes de ANP Skin Accumax huidsupplementen in, die de probleemhuid van binnenuit aanpakken. Skin Accumax bevat een power team van vitamines A, C en E en de unieke voedingsstof DIM (=extract van broccoli), die helpt bij het behouden van een gezonde, zuivere en gave huid. Dit unieke huidsupplement werkt op alle verschillende oorzaken van acne (te veel talg, bacteriën, hormonen,…) en brengt de huid weer in balans. Het voordeel van het nemen van huidsupplementen is dat ze hun werking hebben op je volledige lichaam. Dus wanneer je last hebt van bijvoorbeeld puistjes op je rug of decolleté, zal je ook hier mooie resultaten kunnen zien dankzij Skin Accumax.

Zichtbare resultaten na behandeling van acne

Acne rug voor Rug na acne behandeling
Acne op de rug voor en na de behandeling met Environ & Skin Accumax huidsupplementen.

Gezicht voor acne behandeling Gezicht na acne behandeling
Acne op het gezicht voor en na de behandeling met Environ & Skin Accumax huidsupplementen.

Tarieven Environ (acne) behandelingen

Omdat er veel verschillende vormen van acne zijn en iedere huid uniek is kunnen we vooraf moeilijk bepalen wat exact de juiste behandeling is. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende huidanalyse. Dan kan er direct een behandelplan worden opgesteld. Tevens kunnen de specialisten meer vertellen over de juiste huidverzorging, behandelingen en camouflage methodes. Om toch een indicatie te geven, in de meeste gevallen zetten wij de volgende kuur in:

Environ Cool Peel kuur: 6 behandelingen van 20 minuten – € 25,- per behandeling.

Daarnaast adviseren we verzorgingsproducten van de Environ Focus Clarity+ lijn en eventueel Skin Accumax supplementen voor thuis.

Wil je meer weten over Environ, de huidsupplementen of de behandelingen? Neem contact met ons op of maak een afspraak voor een behandeling.